HUET – Flygfart

Helicoper Underwater Escape Training

Kursen vänder sig huvudsakligen till personer som regelbundet flyger över hav/vatten samt har krav på besättningsträning i en kabinsimulator under/i vatten. Kursen syftar till att öka förmågan till överlevnad då ett flygplan eller en helikopter (eller annan farkost) hamnar i eller upp och ned i vattnet. Utbildningen ska ge deltagarna ökad förståelse för vikten av förberedelser före nödlandning på vatten.

Utbildningen fokuserar på kabinmiljö, oavsett flygplan eller helikopter, och hur man som enskild och besättning som helhet evakuerar. Under den här kursen får deltagaren metodiskt lära sig av andras erfarenheter och hur du enskilt och i grupp ska agera för att inte bli panikslagen och desorienterad när ni evakuerar er ur kabin eller cockpit. Kursen kan jämföras med andra internationella HUET-utbildningar.

Väljer du att gå kursen på Käringön, som ligger ca 8 mil norr om Göteborg, så har du möjlighet att i samband med kursstart/kursavslutning, åka med våra transporter som hämtar och lämnar dig vid Nils Ericsson Terminalen (Göteborgs Centralstation). Tidpunkt meddelas i samband med bokningsbekräftelse.

Vår kursvärd möter upp och tar hand om allt det praktiska med färjebiljetter och annat. Kursvärden visar er även tillrätta på Käringön då ni kommer dit och ni har även fri tillgång till vår relaxavdelning med bastu och mini-gym under er vistelse hos oss.

På Käringön har vi tillgång till såväl hotellrum som vandrarhemsrum och lägenheter.
Vi har också en egen restaurang där alla måltider serveras. I samband med bokning av kurs kan du välja hur du vill bo och vad du vill skall ingå, där framgår också aktuella priser.

AKTUELLA KURSTILLFÄLLE

p

FAKTA

Pris:

6.500 kr exkl. moms / 8.125 kr inkl. moms.

Kursplats:

Käringön.

Kurslängd:

11 lektionstimmar.

Målgrupp:

Kursen vänder sig huvudsakligen till personer som regelbundet flyger över hav/vatten samt har krav på besättningsträning i en kabinsimulator under/i vatten.

Förkunskap/Krav:

Inga. Utbildningsspråket är svenska.

Genomförande:

Kursen genomförs under 1,5 dagar.

R

Examen/Prov:

För godkänt resultat skall eleven ha deltagit i samtliga lektionspass samt genomfört samtliga praktiska moment med godkänt resultat.

i

Kursens omfattning:

De teoretiska delarna omfattar:
• Erfarenheter kring evakuering under vattnet
• Säkerhetsutrustning
• Kraschpositioner och grundmetodik vid nödlandning i vattnet/ditch

De praktiska övningarna omfattar:
• Öva/höja den individuella vattenvanan
• Öva evakueringsmetodik enskilt och i grupp
• Evakueringsövningar i ytläge och under vattnet
• Ytöverlevnad och räddning
• Handhavande av nödluft (för de som har behov därav)

Utbildningscertifikat:

Godkänd elev tilldelas vårt utbildningsbevis: ”Helicopter Underwater Escape Course Certificate”.

Certifikatets giltighet:

Certifikatets giltighet är kopplat till flygoperatörens krav och kvalitetssystem.

Avbokning:

Som privatperson har du full rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från det att du beställt och betalt kursen/utbildningen under förutsättning att kursen/utbildningen ej påbörjats.

Intill senast 14 dagar före kursstart kan du omboka kurs till ett senare tillfälle inom ett år från första bokningstillfället.

NÄSTA KURS STARTAR OM:

Dag(ar)

:

Timme(s)

:

Minut(er)

:

Andra(s)

Öviken 173

474 74 Käringön

+46 (0) 304 56060

info@nordtac.com

SiteLock