Räddningsfarkoster och Beredskapsbåtar Refresher

STCW Survival Craft and Rescue Refresher

kurser

Tidigare även benämnd ’Båtmansintyg’.

Kursen leder fram till utbildningsbevis enligt STCW Manila A-VI/2-1 samt Transportstyrelsens senaste förordning. Med detta utbildningsbevis kan du söka och få ut ett certifikat från transportstyrelsen som är giltigt i hela världen.

Repetitionskursen, som är två dagar lång, tillhandahåller vi på Käringön i Bohuslän.

Till denna kurs har vi normalt inga planerade transporter till och från Kursplatsen/Göteborg som det finns till flera andra kurser. Om det finns transporter i samband med kursen får ni gärna åka med. Vid kursbokning, skriv i fältet ”övriga frågor” att ni är intresserad av att åka med om det finns någon transport i anslutning till kursen så återkommer vi med mer information.

På Käringön har vi tillgång till såväl hotellrum som vandrarhemsrum och lägenheter.

Hotell Käringön med restaurang Bryggan (f.d. Ö-krogen) är hotellet och vandrarhemmet där vi bokar in våra gäster samt intar alla måltider.

I samband med bokning av kurs kan du välja hur du vill bo och vad du vill skall ingå, där framgår också aktuella priser.

MER INFORMATION

Vi är här för att hjälpa

Om du har ytterligare frågor, eller behöver hjälp, är du välkommen att kolla vår informationsida där vi har samlat en massa svar på vanliga frågor.

Om svaret på din fråga inte finns där, kan du ringa oss istället på 0702-814 555 mellan kl. 09-15 på vardagar.

DIREKT BOKNING

BOKA DIN KURS NU

Om detta är rätt kurs, kan du boka kursen direkt.
Du hittar alla kurs-datum i bokningsformuläret.

p

FAKTA

Pris:

4.000 SEK exkl. moms / 5.000 SEK inkl. moms.

Kursplats:

Käringön.

Kurslängd:

2 dagar (16 timmar).

Målgrupp:

För ombordanställd personal som vill fortsätta att vara utsedd livbåtschef alternativ båtchef eller verkar i en annan roll som ansvarig för livräddningsutrustningen ombord.

Förkunskap/Krav:

Du ska kunna visa upp ett tidigare svenskt certifikat för Räddningsfarkoster och beredskapsbåtar eller Du har en behörighet som fartygsbefäl klass VII, VI, V, IV, III, II eller Sjökapten. Alternativt Maskinbefäl klass VII, VI, V, IV, III, II eller Sjöingenjör, samt att du ska ha fullgjort minst 3 månaders tjänstgöring under de senaste fem åren på handelsfartyg med en bruttodräktighet om minst 500 i lägst närfart (För att tjänstgöring på andra fartyg ska kunna räknas måste sjömannen genom intyg kunna påvisa att fartyget haft livbåtar ombord)

Genomförande:

Kursen genomförs under 2 dagar.

R

Examen/Prov:

För godkänt resultat skall eleven ha deltagit i samtliga lektionspass samt genomfört samtliga praktiska moment med godkänt resultat.

i

Kursens omfattning:

Kursen är en utbildning som innehåller såväl teori som praktiska övningar, bl.a.:
• Handhavande av farkoster och båtar
• Handhavande av maskin
• Handhavande av utrustning och överlevande
• Nödsignaler

Utbildningscertifikat:

Godkänt resultat rapporteras direkt till Transportstyrelsen och blir synligt i sjömansregistret. Behörighet söker deltagaren själv ut från Transportstyrelsen. För detta debiterar Transportstyrelsen en avgift.

Certifikatets giltighet:

Med kursintyget kan du förnya det internationella certifikatet från Transportstyrelsen och det med ytterligare en giltighetsperiod om fem år.

Avbokning:

Som privatperson har du full rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från det att du beställt och betalt kursen/utbildningen under förutsättning att kursen/utbildningen ej påbörjats.

Intill senast 14 dagar före kursstart kan du omboka kurs till ett senare tillfälle inom ett år från första bokningstillfället.

Öviken 173

474 74 Käringön

+46 (0) 702 814 555

info@sjofartsakademien.se
SiteLock