Allmän Sjukvårdsutbildning

STCW Elementary First Aid

Detta är den allmänna sjukvårdsutbildning som ingår i ”Grundläggande säkerhetsutbildning för sjöfart”. Denna kurs vänder sig främst till dig som har behov av sjukvårdsutbildning enligt STCW Manila A-VI/1-3, t.ex. för dig som skall arbeta på olika typer av riggar i Tyska farvatten, där man har särskilda krav på minst nio timmars sjukvårdsutbildning.

Kursen leder fram till utbildningsbevis enligt STCW Manila samt Transportstyrelsens senaste förordning. Notera att man ej kan erhålla något certifikat från Transportstyrelsen för denna kurs

Kursen tillhandahåller vi regelbundet vid vår övningsanläggning på Käringön i Bohuslän. Vi kan också genomföra kursen ”hemma hos kund” i stora delar av världen – kontakta oss för mer information om detta.

Till denna kurs har vi normalt inga planerade transporter till och från Kursplatsen/Göteborg som det finns till flera andra kurser. Om det finns transporter i samband med kursen får ni gärna åka med. Vid kursbokning, skriv i fältet ”övriga frågor” att ni är intresserad av att åka med om det finns någon transport i anslutning till kursen så återkommer vi med mer information.

På Käringön har vi tillgång till såväl hotellrum som vandrarhemsrum och lägenheter.

Hotell Käringön med restaurang Bryggan (f.d. Ö-krogen) är hotellet och vandrarhemmet där vi bokar in våra gäster samt intar alla måltider.

I samband med bokning av kurs kan du välja hur du vill bo och vad du vill skall ingå, där framgår också aktuella priser.

MER INFORMATION

Vi är här för att hjälpa

Om du har ytterligare frågor, eller behöver hjälp, är du välkommen att kolla vår informationsida där vi har samlat en massa svar på vanliga frågor.

Om svaret på din fråga inte finns där, kan du ringa oss istället på 0702-814 555 mellan kl. 09-15 på vardagar.

DIREKT BOKNING

BOKA DIN KURS NU

Om detta är rätt kurs, kan du boka kursen direkt.
Du hittar alla kurs-datum i bokningsformuläret.

p

FAKTA

Pris:

3.000 SEK exkl. moms / 3.750 SEK inkl. moms.

Kursplats:

Käringön eller hemma hos kund.

Kurslängd:

9 lektionstimmar under 1 dag.

Målgrupp:

Du som har behov av sjukvårdsutbildning enligt STCW Manila A-VI/1-3, t.ex. för dig som skall arbeta på olika typer av riggar i Tyska farvatten, där man har särskilda krav på minst nio timmars sjukvårdsutbildning.

Förkunskap/Krav:

Inga.

Genomförande:

Kursen genomförs under 1 dag.
Utbildningsspråket är svenska vid våra regelbundna kurser på Käringön, men vid kundanpassade utbildningar kan vi erbjuda utbildningar på engelska, tyska eller holländska.

R

Examen/Prov:

För godkänt resultat skall eleven ha deltagit i samtliga lektionspass samt genomfört samtliga praktiska moment med godkänt resultat.

i

Kursens omfattning:

De teoretiska delarna omfattar bl.a:
• Att bedöma olycksplatsen och skadades behov
• Kroppens uppbyggnad och funktioner
• Behovet av att vidta omedelbara åtgärder, LABCDE
• identifiera och behandla allmänna symptom
• använda olika tekniker vid återupplivningsförsök, inkl. HLR
• kontrollera och förhindra blödning
• behandla chock
• behandla brännskador, inkl. skador orsakade av elektricitet
• använda första hjälpen utrustning

Utbildningscertifikat:

STCW utbildningsbevis.

Certifikatets giltighet:

Utbildningsbeviset är giltigt i 5 år.

Avbokning:

Som privatperson har du full rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från det att du beställt och betalt kursen/utbildningen under förutsättning att kursen/utbildningen ej påbörjats.

Intill senast 14 dagar före kursstart kan du omboka kurs till ett senare tillfälle inom ett år från första bokningstillfället.

Öviken 173

474 74 Käringön

+46 (0) 702 814 555

info@sjofartsakademien.se
SiteLock