Allmän Sjukvårdsutbildning

STCW Elementary First Aid

Detta är den allmänna sjukvårdsutbildning som ingår i ”Grundläggande säkerhetsutbildning för sjöfart”. Denna kurs vänder sig främst till dig som har behov av sjukvårdsutbildning enligt STCW Manila A-VI/1-3, t.ex. för dig som skall arbeta på olika typer av riggar i Tyska farvatten, där man har särskilda krav på minst nio timmars sjukvårdsutbildning.

Kursen leder fram till utbildningsbevis enligt STCW Manila samt Transportstyrelsens senaste förordning. Notera att man ej kan erhålla något certifikat från Transportstyrelsen för denna kurs

Kursen tillhandahåller vi regelbundet vid vår övningsanläggning på Käringön i Bohuslän. Vissa kurser genomför vi även i Göteborg (se information vid bokning). Vi kan också genomföra kursen ”hemma hos kund” i stora delar av världen – kontakta oss för mer information om detta.

Utbildningsspråket är svenska vid våra regelbundna kurser på Käringön och i Göteborg, men vid kundanpassade utbildningar kan vi erbjuda utbildningar på engelska, tyska eller holländska.

I samband med denna kurs har vi inga planerade transporter till kursplatsen på Käringön, men kolla med oss för säkerhets skull.

Vår kursvärd möter upp på Käringön och visar er tillrätta på ön då ni kommer dit. Ni har fri tillgång till vår relaxavdelning med bastu och mini-gym under er vistelse hos oss.

Om ni har behov av boende på Käringön i samband med kurs så har vi tillgång till såväl hotellrum som vandrarhemsrum och lägenheter. Vi har också en egen restaurang där alla måltider serveras.
I samband med bokning av kurs kan du välja hur du vill bo och vad du vill skall ingå, där framgår också aktuella priser.

AKTUELLA KURSTILLFÄLLE

p

FAKTA

Pris:

3.000 SEK exkl. moms / 3.750 SEK inkl. moms.

Kursplats:

Käringön, Göteborg eller hemma hos kund.

Kurslängd:

9 lektionstimmar under 1 dag.

Målgrupp:

Du som har behov av sjukvårdsutbildning enligt STCW Manila A-VI/1-3, t.ex. för dig som skall arbeta på olika typer av riggar i Tyska farvatten, där man har särskilda krav på minst nio timmars sjukvårdsutbildning.

Förkunskap/Krav:

Inga.

Genomförande:

Kursen genomförs under 1 dag.

R

Examen/Prov:

För godkänt resultat skall eleven ha deltagit i samtliga lektionspass samt genomfört samtliga praktiska moment med godkänt resultat.

i

Kursens omfattning:

De teoretiska delarna omfattar bl.a:
• Att bedöma olycksplatsen och skadades behov
• Kroppens uppbyggnad och funktioner
• Behovet av att vidta omedelbara åtgärder, LABCDE
• identifiera och behandla allmänna symptom
• använda olika tekniker vid återupplivningsförsök, inkl. HLR
• kontrollera och förhindra blödning
• behandla chock
• behandla brännskador, inkl. skador orsakade av elektricitet
• använda första hjälpen utrustning

Utbildningscertifikat:

STCW utbildningsbevis.

Certifikatets giltighet:

Utbildningsbeviset är giltigt i 5 år.

Avbokning:

Som privatperson har du full rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från det att du beställt och betalt kursen/utbildningen under förutsättning att kursen/utbildningen ej påbörjats.

Intill senast 14 dagar före kursstart kan du omboka kurs till ett senare tillfälle inom ett år från första bokningstillfället.

NÄSTA KURS STARTAR OM:

Dag(ar)

:

Timma(r)

:

Minut(er)

:

Sekond(er)

Öviken 173

474 74 Käringön

+46 (0) 304 56060

info@nordtac.com

SiteLock