Avancerad Brandbekämpning - Fortbildning

STCW Advanced Firefighting – Refresher

Kursen ger teoretiska och praktiska kunskaper i ledning av brandbekämpningsstyrka ombord på fartyg och leder fram till utbildningsbevis enligt STCW Manila A-VI/3 samt Transportstyrelsens senaste förordning. Med detta utbildningsbevis kan du söka och få ut ett certifikat från transportstyrelsen som är giltigt i hela världen.

Repetitionskursen, som är två dagar lång, tillhandahåller vi idag på Käringön i Bohuslän. Vi använder också brandfältet i Stenungsund för de praktiska övningarna. Utbildningsspråket är svenska.

Till denna kurs har vi normalt inga planerade transporter till och från Kursplatsen/Göteborg som det finns till flera andra kurser. Om det finns transporter i samband med kursen får ni gärna åka med. Vid kursbokning, skriv i fältet ”övriga frågor” att ni är intresserad av att åka med om det finns någon transport i anslutning till kursen så återkommer vi med mer information.

På Käringön har vi tillgång till såväl hotellrum som vandrarhemsrum och lägenheter.
Hotell Käringön med restaurang Bryggan (f.d. Ö-krogen) är hotellet och vandrarhemmet där vi bokar in våra gäster samt intar alla måltider.

I samband med bokning av kurs kan du välja hur du vill bo och vad du vill skall ingå, där framgår också aktuella priser.

MER INFORMATION

Vi är här för att hjälpa

Om du har ytterligare frågor, eller behöver hjälp, är du välkommen att kolla vår informationsida där vi har samlat en massa svar på vanliga frågor.

Om svaret på din fråga inte finns där, kan du ringa oss istället på 0702-814 555 mellan kl. 09-15 på vardagar.

DIREKT BOKNING

BOKA DIN KURS NU

Om detta är rätt kurs, kan du boka kursen direkt.
Du hittar alla kurs-datum i bokningsformuläret.

p

FAKTA

Pris:

6.500 SEK exkl. moms / 8.125 SEK inkl. moms.

Kursplats:

Käringön, men vi kan även arrangera kundanpassade utbildningar på andra orter – kontakta oss för mer information.

Kurslängd:

20 lektionstimmar under 2 dagar.

Målgrupp:

För ombordanställd personal som ska ha ansvar för att leda fartygets brandbekämpningsinsatser och som behöver genomgå en uppdatering av sin utbildning.

Förkunskap/Krav:

  1. Du ska kunna visa upp ett tidigare svenskt certifikat för Avancerad brandbekämpning eller Du har en behörighet som fartygsbefäl klass VII, VI, V, IV, III, II eller Sjökapten. Alternativt Maskinbefäl klass VII, VI, V, IV, III, II eller Sjöingenjör
  2. Du ska ha fullgjort minst 3 månaders tjänstgöring under de senaste fem åren på handelsfartyg eller fiskefartyg med en bruttodräktighet om minst 500 i lägst närfart.
  3. Du ska ha ett giltigt läkarintyg för sjöfart

Genomförande:

Kursen genomförs under 2 dagar med kvällspass.

R

Examen/Prov:

För godkänt resultat skall eleven ha deltagit i samtliga lektionspass samt genomfört samtliga praktiska moment med godkänt resultat.

i

Kursens omfattning:

Kursen är en omfattande utbildning som innehåller såväl teori som praktiska övningar.

De praktiska och teoretiska delarna omfattar:
• Brandskydd, teori, 10 tim.
• Praktiska insats- och ledningsövningar, 10 tim.

Utbildningscertifikat:

Godkänt resultat rapporteras direkt till Transportstyrelsen och blir synligt i sjömansregistret. Certifikatet söker deltagaren själv ut från Transportstyrelsen. För detta debiterar Transportstyrelsen en avgift.

Certifikatets giltighet:

Certifikatet är giltigt i 5 år varefter det behöver förnyas.

Avbokning:

Som privatperson har du full rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från det att du beställt och betalt kursen/utbildningen under förutsättning att kursen/utbildningen ej påbörjats.

Intill senast 14 dagar före kursstart kan du omboka kurs till ett senare tillfälle inom ett år från första bokningstillfället.

Öviken 173

474 74 Käringön

+46 (0) 702 814 555

info@sjofartsakademien.se
SiteLock