Grundläggande Säkerhet

STCW Basic Safety

Kursen leder fram till utbildningsbevis enligt STCW Manila A-VI/1.1-1.4 samt Transportstyrelsens senaste förordning. Med detta utbildningsbevis kan du söka och få ut ett certifikat från transportstyrelsen som är giltigt i hela världen.

Grundkursen, som är fem dagar lång, tillhandahåller vi idag främst på Käringön i Bohuslän, men vissa kurser genomför vi delvis i Göteborg (se information vid bokning). Utbildningsspråket är svenska.

Väljer du att gå kursen på Käringön, som ligger ca 8 mil norr om Göteborg, så har du möjlighet att i samband med kursstart/kursavslutning, åka med våra transporter som hämtar och lämnar dig vid Göteborgs Centralstation. Numera är det ett bussbolag som kör transporten och du bokar plats på resan i samband med kursbokningen, pris 450 kr tur och retur. Tidpunkt meddelas i samband med att kursprogrammet skickas ut.

På Käringön har vi tillgång till såväl hotellrum som vandrarhemsrum och lägenheter samt att ni har fri tillgång till vår relaxavdelning med bastu och mini-gym under er vistelse hos oss (f.n. är vårt mini-gym stängt p.g.a. Covid -19).

Hotell Käringön med restaurang Bryggan (f.d. Ö-krogen) är hotellet och vandrarhemmet där vi bokar in våra gäster samt intar alla måltider.

I samband med bokning av kurs kan du välja hur du vill bo och vad du vill skall ingå, där framgår också aktuella priser.

MER INFORMATION

Vi är här för att hjälpa

Om du har ytterligare frågor, eller behöver hjälp, är du välkommen att kolla vår informationsida där vi har samlat en massa svar på vanliga frågor.

Om svaret på din fråga inte finns där, kan du ringa oss istället på 0304 56060 mellan kl. 08-16 på vardagar.

DIREKT BOKNING

BOKA DIN KURS NU

Om detta är rätt kurs, kan du boka kursen direkt.
Du hittar alla kurs-datum i bokningsformuläret.

p

FAKTA

Pris:

11.500 SEK exkl. moms / 14.375 SEK inkl. moms.

Kursplats:

Käringön, vissa kurser i Göteborg (se information vid bokning)

Kurslängd:

66 lektionstimmar under 5 dagar.

Målgrupp:

För personer som ska ingå i ett fartygs säkerhetsorganisation oavsett nivå och typ av fartyg.

Förkunskap/Krav:

Giltigt läkarintyg för sjöfolk (ej äldre än 2 år).

Genomförande:

Kursen genomförs under 5 dagar med kvällspass.

R

Examen/Prov:

För godkänt resultat skall eleven ha deltagit i samtliga lektionspass samt genomfört samtliga praktiska moment med godkänt resultat.

i

Kursens omfattning:

Kursen är en omfattande utbildning som innehåller såväl teori som praktiska övningar.

De teoretiska delarna omfattar:
• Brand 16 tim
• Sjukvård 5 tim
• Överlevnadsteknik 5 tim
• Personlig säkerhet och social ansvar 8 tim
De praktiska övningarna omfattar:
• Brandövningar och rökdykning 24 tim
• Sjukvårdsövningar + HLR 4 tim
• Överlevnadsteknik 4 tim

Utbildningscertifikat:

Godkänt resultat rapporteras direkt till Transportstyrelsen och blir synligt i sjömansregistret. Certifikatet söker deltagaren själv ut från Transportstyrelsen. För detta debiterar Transportstyrelsen en avgift.

Certifikatets giltighet:

Certifikatet är giltigt i 5 år varefter det behöver förnyas.

Avbokning:

Som privatperson har du full rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från det att du beställt och betalt kursen/utbildningen under förutsättning att kursen/utbildningen ej påbörjats.

Intill senast 14 dagar före kursstart kan du omboka kurs till ett senare tillfälle inom ett år från första bokningstillfället.

Öviken 173

474 74 Käringön

+46 (0) 304 56060

info@nordtac.com

SiteLock