STCW ECDIS - Generic Model Course

Kursen vänder sig till bryggbefäl som tjänstgör på ECDIS-utrustade fartyg där första utbildningssteget är en generisk ECDIS-utbildning enligt IMO Model Course 1.27. Vår ECDIS-kurs är godkänd av Transportstyrelsen och uppfyller de generiska kraven för att segla på ett ECDIS-utrustat fartyg, även efter 1 januari 2017. Kursen genomförs i enlighet med STCW Kap V Avsnitt AII/1-3 och Transportstyrelsens senaste förordning.

Kursen syftar till att ge kunskaper, färdigheter och förståelse för ECDIS och elektroniska sjökort för säker framförande av fartyg där ECDIS används som huvudmetod för navigation. Kursen trycker särskilt på tillämpning och inlärning av ECDIS i varierande typsituationer under körning. Kursen är 4 dagar lång (40 timmar) och genomförs i sin helhet på Käringön, Bohuslän.

Väljer du att gå kursen på Käringön, som ligger ca 8 mil norr om Göteborg, så har du möjlighet att i samband med kursstart/kursavslutning, åka med våra transporter som hämtar och lämnar dig vid Nils Ericsson Terminalen (Göteborgs Centralstation). Tidpunkt meddelas i samband med bokningsbekräftelse.

Vår kursvärd möter upp och tar hand om allt det praktiska med färjebiljetter och annat. Kursvärden visar er även tillrätta på Käringön då ni kommer dit och ni har även fri tillgång till vår relaxavdelning med bastu och mini-gym under er vistelse hos oss.

På Käringön har vi tillgång till såväl hotellrum som vandrarhemsrum och lägenheter.
Vi har också en egen restaurang där alla måltider serveras. I samband med bokning av kurs kan du välja hur du vill bo och vad du vill skall ingå, där framgår också aktuella priser.

AKTUELLA KURSTILLFÄLLE

p

FAKTA

Pris:

9.500 SEK exkl. moms / 11.875 SEK inkl. moms.

Kursplats:

Käringön. (Busstransport från Göteborg ingår).

Kurslängd:

40 lektionstimmar under 4 dagar.

Målgrupp:

Bryggbefäl som tjänstgör på ECDIS-utrustade fartyg.

Förkunskap/Krav:

Inga.

Genomförande:

Kursen genomförs under 4 dagar, totalt 40 timmar varav 10 timmar genomförs som distansutbildning/egenstudier med kunskapskontroll.

NOTERA ATT VI MÅSTE MINST HA 3 ELEVER FÖR ATT KUNNA GENOMFÖRA KURSEN!

R

Examen/Prov:

För godkänt resultat skall eleven ha deltagit i samtliga lektionspass samt genomfört samtliga praktiska moment med godkänt resultat.

i

Kursens omfattning:

De teoretiska delarna omfattar bl.a.
• Regelverk, lagar
• Korrekt/inkorrekt användning
• Grundläggande bestickföring
• Elektroniska sjökort
• Ruttplanering, ruttövervakning
• AIS/ARPA

De praktiska övningarna genomför vi i vår fartygssimulator.

Utbildningscertifikat:

Godkänt resultat rapporteras direkt till Transportstyrelsen och blir synligt i sjömansregistret. Certifikatet söker deltagaren själv ut från Transportstyrelsen. För detta debiterar Transportstyrelsen en avgift.

Certifikatets giltighet:

Inga begränsningar.

Avbokning:

Som privatperson har du full rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från det att du beställt och betalt kursen/utbildningen under förutsättning att kursen/utbildningen ej påbörjats.

Intill senast 14 dagar före kursstart kan du omboka kurs till ett senare tillfälle inom ett år från första bokningstillfället.

NÄSTA KURS STARTAR OM:

Dag(ar)

:

Timma(r)

:

Minut(er)

:

Sekond(er)

Öviken 173

474 74 Käringön

+46 (0) 304 56060

info@nordtac.com

SiteLock