STCW ECDIS - Generic Model Course

Kursen vänder sig till bryggbefäl som tjänstgör på ECDIS-utrustade fartyg där första utbildningssteget är en generisk ECDIS-utbildning enligt IMO Model Course 1.27. Vår ECDIS-kurs är godkänd av Transportstyrelsen och uppfyller de generiska kraven för att segla på ett ECDIS-utrustat fartyg, även efter 1 januari 2017. Kursen genomförs i enlighet med STCW Kap V Avsnitt AII/1-3 och Transportstyrelsens senaste förordning.

Kursen syftar till att ge kunskaper, färdigheter och förståelse för ECDIS och elektroniska sjökort för säker framförande av fartyg där ECDIS används som huvudmetod för navigation. Kursen trycker särskilt på tillämpning och inlärning av ECDIS i varierande typsituationer under körning. Kursen är 4 dagar lång (40 timmar) och genomförs i sin helhet på Käringön, Bohuslän.

Väljer du att gå kursen på Käringön, som ligger ca 8 mil norr om Göteborg, så har du möjlighet att i samband med kursstart/kursavslutning, åka med våra transporter som hämtar och lämnar dig vid Göteborgs Centralstation (förutsätter att minst 4 personer bokat resan senast 1 vecka innan kursstart). Numera är det ett bussbolag som kör transporten och du bokar plats på resan i samband med kursbokningen, pris 500 kr tur och retur. Tidpunkt meddelas i samband med att kursprogrammet skickas ut.

På Käringön har vi tillgång till såväl hotellrum som vandrarhemsrum och lägenheter.

Hotell Käringön med restaurang Bryggan (f.d. Ö-krogen) är hotellet och vandrarhemmet där vi bokar in våra gäster samt intar alla måltider.

I samband med bokning av kurs kan du välja hur du vill bo och vad du vill skall ingå, där framgår också aktuella priser.

MER INFORMATION

Vi är här för att hjälpa

Om du har ytterligare frågor, eller behöver hjälp, är du välkommen att kolla vår informationsida där vi har samlat en massa svar på vanliga frågor.

Om svaret på din fråga inte finns där, kan du ringa oss istället på 0304 56060 mellan kl. 08-16 på vardagar.

DIREKT BOKNING

BOKA DIN KURS NU

Om detta är rätt kurs, kan du boka kursen direkt.
Du hittar alla kurs-datum i bokningsformuläret.

p

FAKTA

Pris:

12.000 SEK exkl. moms / 15.000 SEK inkl. moms.

Kursplats:

Käringön.
Väljer du att gå kursen på Käringön, som ligger ca 8 mil norr om Göteborg, så har du möjlighet att i samband med kursstart/kursavslutning, åka med våra transporter som hämtar och lämnar dig vid Nils Ericsson Terminalen (Göteborgs Centralstation). Tidpunkt meddelas i samband med bokningsbekräftelse.

Kurslängd:

40 lektionstimmar under 4 dagar.

Målgrupp:

Bryggbefäl som tjänstgör på ECDIS-utrustade fartyg.

Förkunskap/Krav:

Inga.

Genomförande:

Kursen genomförs under 4 dagar, totalt 40 timmar varav 10 timmar genomförs som distansutbildning/egenstudier med kunskapskontroll.

NOTERA ATT VI MÅSTE MINST HA 3 ELEVER FÖR ATT KUNNA GENOMFÖRA KURSEN!

R

Examen/Prov:

För godkänt resultat skall eleven ha deltagit i samtliga lektionspass samt genomfört samtliga praktiska moment med godkänt resultat.

i

Kursens omfattning:

De teoretiska delarna omfattar bl.a.
• Regelverk, lagar
• Korrekt/inkorrekt användning
• Grundläggande bestickföring
• Elektroniska sjökort
• Ruttplanering, ruttövervakning
• AIS/ARPA

De praktiska övningarna genomför vi i vår fartygssimulator.

Utbildningscertifikat:

Godkänt resultat rapporteras direkt till Transportstyrelsen och blir synligt i sjömansregistret. Certifikatet söker deltagaren själv ut från Transportstyrelsen. För detta debiterar Transportstyrelsen en avgift.

Certifikatets giltighet:

Inga begränsningar.

Avbokning:

Som privatperson har du full rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från det att du beställt och betalt kursen/utbildningen under förutsättning att kursen/utbildningen ej påbörjats.

Intill senast 14 dagar före kursstart kan du omboka kurs till ett senare tillfälle inom ett år från första bokningstillfället.

Öviken 173

474 74 Käringön

+46 (0) 304 56060

info@sjofartsakademien.se
SiteLock